يلااااا بينا علي #القرص_الطريه الهاشه جدددا وطعمها خطييييير وتقدروا تفتحوها من النص وتحطوا جبنه او مربي زي ما تحبوا تنفع للمدرسه او الجامعه
المقادير
نص كيلو دقيق
كوب إلا ربع سمنه
علبه زبادي
كوب إلا ربع حليب
معلقه كبيره خل
معلقه كبيره خميره
معلقه كبيره سكر
ربع كوب ماء دافئ
معلقه كبيره سمسم
معلقه صغيره ريحه كحك
رشه ملح
للوجه
نص معلقه صغيره قهوه
معلقه صغيره لبن بودره
معلقه كبيره ماء
الطريقه
- في طبق نخلط الخميره مع السكر وربع كوب ماء دافئ وتترك خمس دقائق
- ندفي الحليب علي النار ونضيفله معلقه الخل ونقلب .
- في وعاء ننخل الدقيق ونضيف عليه السمسم وريحه الكحك و رشه الملح ونخلط
- نضيف خليط الخميره بعد ما يخمر علي الدقيق ونخلط
- نضيف السمنه ونخلطها بالدقيق كويس جددا
- نضيف الزبادي والحليب الدافي ونعجن كويس لحد ما تبقي عجينه طريه ومش بتلزق
- نسيبها تخمر لمده ساعه ويتضاعف حجمها
- نسخن الفرن علي ٢٠٠ ° ونبدأ في تشكيل القرص
- نشكلها دوائر والحجم حسب الرغبه وترص في صينيه الخبز وتترك لتخمر لمده ربع ساعه (يفضل توضع فوق الفرن الساخن)
- بعد ما تخمر ندهن وشها بخليط اللبن البودره والقهوه والماء
- تدخل الفرن علي ٢٠٠ ° لمده ربع ساعه او ثلث ساعه حسب الفرن
بالهنا
المقادير
نص كيلو دقيق
كوب إلا ربع سمنه
علبه زبادي
كوب إلا ربع حليب
معلقه كبيره خل
معلقه كبيره خميره
معلقه كبيره سكر
ربع كوب ماء دافئ
معلقه كبيره سمسم
معلقه صغيره ريحه كحك
رشه ملح
للوجه
نص معلقه صغيره قهوه
معلقه صغيره لبن بودره
معلقه كبيره ماء
- في طبق نخلط الخميره مع السكر وربع كوب ماء دافئ وتترك خمس دقائق
- ندفي الحليب علي النار ونضيفله معلقه الخل ونقلب .
- في وعاء ننخل الدقيق ونضيف عليه السمسم وريحه الكحك و رشه الملح ونخلط
- نضيف خليط الخميره بعد ما يخمر علي الدقيق ونخلط
- نضيف السمنه ونخلطها بالدقيق كويس جددا
- نضيف الزبادي والحليب الدافي ونعجن كويس لحد ما تبقي عجينه طريه ومش بتلزق
- نسيبها تخمر لمده ساعه ويتضاعف حجمها
- نسخن الفرن علي ٢٠٠ ° ونبدأ في تشكيل القرص
- نشكلها دوائر والحجم حسب الرغبه وترص في صينيه الخبز وتترك لتخمر لمده ربع ساعه (يفضل توضع فوق الفرن الساخن)
- بعد ما تخمر ندهن وشها بخليط اللبن البودره والقهوه والماء
- تدخل الفرن علي ٢٠٠ ° لمده ربع ساعه او ثلث ساعه حسب الفرن
بالهنا
